Sådan anerkender du dine medarbejdere

Hvis du har egen virksomhed eller arbejder som leder, er du helt sikkert allerede klar over, hvor vigtigt det er, at man anerkender sine medarbejdere. Det er nemlig sådan – især i dag, hvor det bugner med ledige stillinger over det hele – at medarbejdere simpelthen vælger at sige deres job op, når de ikke føler sig værdsat i virksomheden. Anerkendelse er et vigtigt, hvis du vil motivere dine medarbejdere og effektivisere det daglige arbejde. Men hvordan anerkender du egentlig dine medarbejdere? Vi kommer her med nogle gode bud på, hvad du kan gøre for at vise dine medarbejdere, at du værdsætter dem og deres hårde arbejde.

Gaver

Gaver i form af f.eks. fødselsdagsgaver og firmajulegaver er noget af det, som kan være med til at vise dine ansatte, at du sætter pris på dem og alt, hvad de gør for dig og virksomheden. Det er her vigtigt at notere, at det ikke handler om penge, men i stedet om dit forsøg på at give dem en gave, som de forhåbentlig bliver glade for og som giver dem følelsen af at være værdsat. Men hvad er egentlig lige en god gave? Det kan være svært at specificere, hvis man har mange medarbejdere. Det er lige netop derfor, at vi anbefaler, at du vælger en gaveshop, hvor medarbejderne kan vælge deres egen firmajulegave – så er du sikker på at alle får, hvad de gerne vil have.

Rosende ord

Anerkendelse i hverdagen, i form af f.eks. rosende ord, er med til at skabe et sundt arbejdsmiljø i virksomheden. Det er nemlig med til at give medarbejderne selvtillid, gåpåmod og motivation til at tackle hverdagens arbejdsopgaver uge efter uge. Her skal du altså verbalt udtrykke det, når dine medarbejdere har gjort et godt stykke arbejde. Det er meget vigtigt at du gør det, når det sker og regelmæssigt – og ikke blot til den årlige MUS-samtale. Dine medarbejdere må nemlig aldrig være i tvivl om, at deres arbejde bliver værdsat. Det er også meget vigtigt, at du er oprigtig i dine udtalelser, så de rosende ord ikke føles falske eller bliver opfattet sarkastisk.

Kvalitetstid

En god måde at vise anerkendelse samtidig med at ryste medarbejderne sammen er ved at arrangere nogle sjove og hyggelige fællesarrangementer på virksomhedens regning. Det kan f.eks. være en påske- eller julefrokost, en sommerfest eller blot en grillaften. Det viser nemlig, at du gerne vil tilbringe tid med dine medarbejdere – og samtidig er det med til at skabe et bedre sammenhold i virksomheden. Det kan uden tvivl gavne virksomheden på den lange bane også.