Pas på din hud med Clinique 

Uanset hvilken hudtype du har, er det en rigtig god ide at pleje den og passe godt på den hele livet. Din hud er nemlig kroppens udvendige beskyttelse, og samtidig er den meget udsat i løbet af en dag, både fra vind og vejr, men også fra snavs, partikler og bakterier. 

En god hudpleje ligger meget i hvilken creme, du bruger, men også hvordan du bruger den. Uanset din hudtype og dine behov kan du finde den rigtige Clinique creme, der giver din hud det, den har brug for. 

Hvornår skal man starte med hudpleje?  

Der findes ikke som sådan en god eller rigtig alder at starte med at bruge cremer fra Clinique eller andre hudplejeprodukter. Fra du er ca. 20 år begynder huden allerede at miste noget af fylden, smidigheden og elasticiteten. Hvis du ikke er startet med hudpleje inden, er det i hvert fald en god ide efter de ca. 20 år. 

Men de fleste af os har faktisk fået plejet vores hud allerede fra vi var små med et af de mest effektive hudplejeprodukter – nemlig solcreme. 

Hvorfor er solcreme god hudpleje 

Flere og flere dagcremer og andre produkter fra bl.a. Clinique er faktisk begyndt at indeholde solfaktor. Det er netop fordi solbeskyttelse er noget af den bedste hudpleje, du kan give din hud. 

Her er der selvfølgelig ikke tale om de fedtede kraftige solcremer, som du bruger på stranden. Dem kan du ikke bruge til hverdag, da de bl.a. kan tilstoppe porerne og gøre det svært for huden at ånde. 

Men solen er noget af det, der ødelægger og ælder vores hud mest, og det får elasticiteten til at forsvinde hurtigt. Solskader på huden kan også give hudkræft. Derfor er det altid en god ide at vælge en plejende creme fra Clinique med solfaktor.  

Sørg for at have en god rutine 

God hudpleje handler om rutine, ligesom når du børster tænder hver dag, passer dine negle osv. 

Især i Sydkorea er kvinderne kendt for deres lange skønheds- og hudplejerutiner, hvor de bruger en lang rækker cremer og serummer. 
Du behøver selvfølgelig ikke en hudplejerutine på 20 trin hver aften og hver morgen, men udvælg dig et par gode produkter med god effekt, der passer til din hud, og brug dem hver dag. 

Nogle dage har du måske tør hud, der kræver en ekstra indsats med en særlig creme til tør hud fra Clinique. Andre dage har du måske mere brug for et ekstra skud A-vitamin, og her er det måske en anden creme der egner sig bedst. 

Find dine yndlingsprodukter 

At finde de helt rigtige produkter handler både lidt om at prøve sig frem. Men du kan også læne dig op af de gode resultater, som forskere gennem mange år hos de professionelle mærker som Clinique og lignende har fundet frem til. 

Der sker hele tiden nyt på området, og din hud forandres også løbende – og især med alderen sker der nye ting. Lyt derfor i første omgang til din hud og hudens behov, når du vælger.