Sådan holder du din arbejdsplads sund

Det er vigtigt at have en chef eller leder, der bekymrer sig om sine ansatte. Det er chefens ansvar at sikre, at der er gode sunde alternativer på arbejdspladsen. Derudover kan en frokost ordning være med til at forbedre trivslen og produktiviteten på arbejdspladsen. Dette skyldes at man dermed sikrer sine ansatte

Forskningen viser

En undersøgelse fra Harvard Business School viser, at virksomheder med sunde medarbejdere har færre sygedage og en højere produktivitet. Derfor er det vigtigt, at ledelsen prioriterer at sikre, at medarbejderne får den nødvendige pleje og omsorg på arbejdspladsen. Dette kan gøres ved at tilbyde sunde måltider, da det hjælper medarbejderne med at bevare deres energi hele dagen igennem.

Overvej dine muligheder

En frokostordning kan give virksomheden en sammenhængende kultur, fordi alle deler præcis de samme spisevaner. Dette giver en fælles identitet og en følelse af samhørighed. Derfor er det vigtigt, at ledelsen sikrer, at der tilbydes sunde måltider på arbejdspladsen. Dette kan bidrage til at forbedre trivslen blandt medarbejderne og øge produktiviteten. Så hvis du vil have en sundere arbejdsplads, skal du sådan set ikke gøre andet end at tage dine ansatte seriøst og prioritere deres velfærd. Det er lederens ansvar at sikre, at der er gode sunde alternativer på arbejdspladsen, og en frokostordning er en af de bedste måder at opnå dette på. Medarbejderne vil blive mere produktive og have en bedre trivsel, hvis de føler sig velplejet og respekteret på arbejdspladsen. Så det er bare med at komme i gang!

De gode vaner

Det kan være svært at få gode vaner på sin arbejdsplads, fordi man ofte ikke har den samme frihed, som man har hjemme. Det er vigtigt, at ledelsen sikrer, at der er gode sunde alternativer på arbejdspladsen, og at man tilbyder en frokostordning. Dette vil hjælpe medarbejderne med at bevare deres energi hele dagen igennem, og man kan ikke sætte pris på en glad/god medarbejder. Man kan dog sætte pris på de små ting som en frokostordning. Det koster lidt, men det giver mange gange det igen. Derfor kan man ikke beregne en cost/benefit analyse af

Den gode leder

Det er vigtigt, at man som chef er engageret og viser interesse for sine ansatte. Man skal være villig til at lytte og være åben for nye idéer. Samtidig er det vigtigt, at man som chef holder sin arbejdsplads sund. Det indebærer bl.a., at man fokuserer på et sundt arbejdsmiljø og holder øje med, om der er nogle problemer, som skal adresseres. Samtidig skal chefen også være menneskelig og ikke være en slavepisker. Det er vigtigt, at man som chef også har en menneskelig vinkel på tingene. Derfor skal man ikke bare bestemme og kommandere rundt, men i stedet gøre det til en samlet oplevelse for alle ansatte. Man skal skabe en følelse af man er en familie og man løfter i samlet flok. Det handler ikke om at brillere individuelt, men som flok. Man er nemlig ikke stærkere end det svageste led i kæden. Derfor skal man spille hinanden gode.