Styrketræning: 4 gode grunde til at styrketræne

Står du lige nu og overveje, om du skal begynde at styrketræning? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Der er nemlig mange forskellige fordele ved styrketræning, som garanteret vil forbedre din livskvalitet. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får 4 gode grunde til at styrketræne. Læs desuden mere om styrketræning hos Nysport

Afstressende effekt

Noget af det der måske vil overraske dig ved styrketræning er, at det har en afstressende effekt. Når du træner og presser din krop, udskiller den endorfiner. Endorfiner er hormoner, der gør os mennesker glade og får os til at føle velbehag. Selvom træningen i sig selv ikke nødvendigvis får dig i godt humør, vil du efter en afsluttet styrketræning uden tvivl føle dig afstresset og behageligt til mode. Går du rundt og er lidt stresset, kan styrketræning være lige noget for dig!

Øget energiniveau 

Selvom det lyder skørt, at styrketræning kan øge dit energiniveau, så er det faktisk rigtigt! Flere undersøgelser har nemlig vist, at styrketræning, og træning generelt, øger energiniveuaet markant hos folk, der lider af træthed. Måske er du ikke fyldt med energi lige efter din træning, men på sigt vil du generelt opnå en masse fornyet energi. Når du presser din krop, og forbrænder nogle kalorier, er din krop klar til at give den gas på arbejdet eller i skolen. 

Forebyg skader

Du vil garanteret gerne leve et langt og sundt liv uden diverse skader og skavanker. Derfor bør styrketræning være en høj prioritet for dig. Regelmæssig styrketræning kan nemlig være med til at forebygge skader og styrke dine muskler. Ved at træne dine muskler og led, gør du dem stærkere, og du vil derfor få formindsket mulighed for skader. Derudover er styrketræning med til at reducere flere forskellige former for sygdomme. Forskellige undersøgelser viser, at regelmæssig styrketræning, og træning generelt, reducerer risikoen for en lang række forskellige hjertesygdomme samt cancerformer. Vil du gerne holde din krop sund og rask hele livet? Så skal du uden tvivl overveje regelmæssig styrketræning!

Øg muskelmasse og forbrænding

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan regelmæssig styrketræning være med til at øge din muskelmasse og forbrænding. Når du styrketræner, presser du primært musklerne. Styrketræner du med vægt, vil du muskelmassen langsomt tilpasse sig vægten og blive stærkere. Dette gør dine muskler langt stærkere og hårdføre! Det er musklerne, der er med til at skabe forbrændingen i kroppen. Har du derfor store og stærke muskler, vil du automatisk øge din forbrænding. Dette gør, at du kan spise mange flere kalorier, end du normalvis ville kunne, uden at tage på. Der er altså et hav af forskellige fordele ved styrketræning!