Sådan passer du godt på din racercykel

Sådan passer du godt på din racercykel

Hvis du nyder at køre rundt på landevejene på din racercykel, så kræver det selvfølgelig at din cykel er i orden, men det kan den kun blive, hvis du selv gør en indsats, og passer på din racercykel. Hvis du bruger din racercykel til dagligt, så er det vigtigt, at du vedligeholder cyklen grundigt, så du kan få mest muligt ud af din cykel. Dette gælder selvfølgelig også for alle andre slags cykler, der dagligt udsættes for lidt af hvert. Hvis du vil vide, hvordan du passer bedst muligt på din racercykel, så har vi lavet en lille guide til dig. Nogle af tingene kræver, at du tager din cykel med til cykelhandleren for at få fikset. Hvis du vil vide mere, så følg med herunder. 

Vask din cykel efter brug

Det er rigtigt vigtigt, at du altid vasker eller rengøre din cykel efter du har været ude at køre. Den bedste måde at rengøre din cykel på, er ved hjælp af de rette produkter, der egner sig til vask af cykler. Du må ikke vaske din cykel med vand på højt tryk, da det kan lave skader på din cykel. Du kan i stedet for bruge din haveslange til at skylle cyklen med. 

Hold kæden ren

Racercyklens kæde skal tørres af og smøres jævnligt. Det er vigtigt at du smører din kæde med en olie, der passer til sæsonen, alt efter om du skal cykle under våde eller tørre forhold. Brug våde olier til når vejret er vådt. Du skal dog være opmærksom på, at disse olier samler mere skidt, end når du kører under tørre forhold. Når din kæde er ren, så sikrer du at din cykler holder længere, og har mindre risiko for brud og belastning. 

Tag cyklen med til cykelhandleren

Hvis du er i tvivl om, hvordan du tjekker at alle cyklens komponenter sidder korrekt, så kan du spørge din lokale cykelhandler. Du bør nemlig tjekke, om alt er i orden, hver gang du skal en tur ud at cykle. De kan også hjælpe dig med, hvordan du rengøre din cykel helt korrekt.