Sådan kan du få en anderledes ferie

Der kan være mange forskellige måder at holde ferie på. Og tak for det. For med forskellige former for ferie, venter der også forskellige former for oplevelse. For nogle er det med oplevelser muligvis en andenprioritet, som først følger efter ren afslapning. Men nogle mennesker tager på ferie for at rejse, opleve og suge nye indtryk til sig. For dem handler det mere om eventyret end liggestolen.

Ønsker du at prøve en anden form for ferie, så behøver det ikke at være svært. Faktisk kan det gøres alene ved at udfordre de ting, du er blevet vant til.

Hvordan planlægger man en anden ferietype?

Der findes mange måder, du kan planlægge en anderledes ferie på. De senere år har der blandt andet været en øget efterspørgsel i forhold til ferier, som indeholder en slags formål eller har et godtgørende aspekt. Det kan blandt andet være at hjælpe til på børnehjem i fattigere lande, at hjælpe landsbyer med at dyrke jord og plantager, at passe dyreflokke eller andet. Formålet er her, at du er med til at gøre livet bedre for andre, hvilket i sig selv er berigende. Men derudover får du en autentisk oplevelse, som du på ingen måde kan matche med en traditionel ferie. Du får dermed unikke minder for livet – og det meget anderledes perspektiv vil måske ligefrem være med til at give dig et nyt udsyn på livet?

Er denne type ferie lige skridtet for vidt, kan du også opsøge autentiske oplevelser ved at f.eks. rejse i Østeuropa uden en plan. Denne form for backpacking er også populær, fordi der er et fravær af faste rutiner, som giver plads til det impulsive, til de pludselige beslutninger og en evig autentisk nerve på turen. En sådan backpackingtur kan arrangeres med både tog eller ved at undersøge mulighederne for turistkørsel til Østeuropa eller blot ned igennem Tyskland, Italien eller Frankrig for at solidt udgangspunkt til videre rejse. Turen vil stadig give en masse uventede og autentiske oplevelser, du sent vil glemme.