Massage sætter gang i dit blodkredsløb

Det er svært at tro, men kroppen indeholder ca. 96 kilometer blodkar, hvis de er anbragt i en lang række. Kredsløbssystemet består af blodkar, som er forbundet med hjertet og musklerne og gør det muligt for dig at gå fra den ene vej til den anden ned til alle kroge og hjørner af din krop. Du kan sammenligne sammenligne blodkarrene med små veje, som fører til forskellige steder i kroppen, og du kan køre fra den ene vej til den anden vej, helt ned til hvert hjørne af kroppen.

 

Forestil dig, at disse veje (arterier) er beskadiget, eller at der er ting på vejen, der bremser køretøjet (blodet), når det bevæger sig over dem. Det betyder, at blod og ilt samt næringsstoffer ikke kan nå ud til alle kroppens celler. Hvis du har dårlig blodcirkulation, kan dette føre til alvorlige sundhedsproblemer, herunder blodpropper og i værste tilfælde for tidlig død.

 

TEGN PÅ AT BLODKREDSLØBET ER DÅRLIGT

Et symptom på dårlig blodcirkulation er, at dine lemmer, f.eks. dine fødder og hænder, bliver kolde. Det sker, fordi blodet ikke kan strømme disse steder og holde dem varme, og det sker. Lemmerne kan også være prikkende.

Hvis du er spinkel, kan dine ben eller fødder, få et blåligt skær. Dårlig blodomløb kan også give gener som, tør hud, bløde og sære neglestruktur, hårtab især på fødder og ben. Og hvis du er diabetiker, vil dine sår helbrede langsommere end normalt. 

ÅRSAG TIL AT BLODKREDSLØBET ER DÅRLIGT

Dårligt blodomløb kan skyldes en række forskellige faktorer. Hos nogle mennesker er det arveligt. De fleste tilfælde er dog en følge af dårlige livsstilsvalg.

RYGNING

Ifølge flere års undersøgelser er der større sandsynlighed for, at rygere lider af kredsløbsproblemer. Årsagen er, at rygning skader arterievæggene og gør blodet tykkere, hvilket gør det sværere for blodet at strømme igennem. Desuden kan høje kalkniveauer i arterierne blokere venerne, hvis de bliver for høje. Så hvis du har dårligt blodomløb bør du stoppe at ryge omgående.

6 GODE RÅD TIL AT FÅ GANG I BLODKREDSLØBET

1. STÅ OP I STEDET FOR AT SIDDE

Det er ikke til din fordel, hvis du f.eks. har et dårligt kredsløb og har et stillesiddende arbejde. At sidde stille og i længere perioder forbedrer ikke cirkulationen. Faktisk kan det føre til ubehag i ryg og nakke. Dit kredsløb bliver påvirket, når du sidder ned i længere tid. Mens du sidder ned, kan du lave nogle øvelser til pumpning af venerne. Løft dit skrivebord op, så du står op og får gang i blodcirkulationen. Det kan være smertefuldt i starten, men det vil få klapperne i dine ben til at bevæge sig og få blodet til at stige op til hjertet.

 

2. YOGA FÅR GANG I BLODKREDSLØBET

Når du er i usædvanlige stillinger på gulvet, kan det virke komisk på dig. Men yoga har en række sundhedsmæssige fordele. Dine celler får ilt, når du bevæger dig. Dine organer får blod, når du strækker og bevæger dig. Du får både blodcirkulation ved at rejse dig op og lægge dig ned.

 

3. OP MED BENENE

Er du en yogamodstander? – Der er en anden teknik til at få fødderne i vejret, hvis du ikke er fan af yoga. Det er fint at ligge på gulvet eller på sofaen, hvis det er mere behageligt. For at opnå en bedre balance kan du løfte benene op i luften og hvile albuerne på gulvet. Denne fremgangsmåde er især gavnlig for gravide.

 

4. FÅ PULSEN OP

Vidste du, at aerobic er afledt af det græske ord “aerobia”, som betyder “med ilt”? – Når du træner, bliver din krop aktiv, hvilket øger cirkulationen af ilt og blod i hele kroppen. Dette gælder også for cykling, løb, svømning og andre sportsgrene. Du øger ikke kun mængden af ilt i dine organer; men du styrker også hjertet og kredsløbet. Som voksen skal du bevæge dig i minimum 30 minutter hver dag. Det behøver ikke at være intens træning, men det kan være en lang gåtur eller en cykeltur i den friske natur.

 

5. FÅ REGELMÆSSIG MASSAGE

Uden at det skal få nogen form for seksuelle undertoner, så sætter massage gang i blodomløbet, og derfor kan du opleve at du føler dig dejligt varm efter en god omgang massage. Berøring afslapper og aktiverer din krop. Derfor kan du massere dig selv blidt, helst dagligt og helst inden du tager et brusebad. Du kan også bruge en blid børste eller få en anden til at gøre det for dig. Begynd med at massere dine ben og arbejd dig derefter opad. Prøv den anmelderroste massageklinik Saga Massage i Lyngby Behandlerhus, som ligger kun 5-10 minutter fra Gentofte, Hellerup, Holte og Virum.

 

6. VARMT BAD

Dette råd er ikke særlig miljøbevidst, men det hjælper midlertidigt. Et varmt bad åbner dine blodåre og gør dem lidt bredere, så blodet bedre kan komme igennem. Du kan også nøjes med en kop varm te, kaffe eller kakao.