Hvornår er det bedste tidspunkt at komme i gang med investeringer?

Det er et meget godt spørgsmål, men der er ikke et endegyldigt svar på det. Det er nemlig ikke muligt at forudsige markedet, og dermed er det ikke muligt at svare på det. Inden for investeringsverdenen går er der dog et ordsprog, der siger noget i stil med “det bedste tidspunkt at komme i gang med at investere var i går”. Dette betyder egentlig, at man skal bruge mindre tid på at prøve at time markedet, som man kalder det, og i stedet prøve at træffe fornuftige beslutninger (gode handler) i dag.

Der er visse strategier, som investorer anvender, når de skal investere. En af de mest populære kaldes for “Dollar Cost Averaging”. Denne går ud på, at du i stedet for at investere alt på en gang, så spreder du din investering ud over tid. Et eksempel kunne være, at du investerede 1000 kroner om måneden i et år i stedet for at investere 12000 kroner i dag. På den måde spreder du din risiko, også får du potentielt en lavere gennemsnitlig købskurs. Mange siger også, at “time in the market” slår “timing the market”. Dette betyder, at hvis du har investeret i lang tid, så er små op- og nedgange ikke vigtige.

Ovenstående strategi anvendes også inden for investeringer i kryptovalutaer, hvor man virkelig oplever stor volatilitet. Det kan være ekstremt svært at finde ud af, om der kommer et stort fald eller en stor stigning. Det går meget hurtigt, og man kan hurtigt miste alle sine penge. Her kunne det derfor være en ekstra god idé at anvende ovenstående strategi. Læs mere her, hvis du kunne tænke dig at investere i kryptovaluta.

Vigtigt: Denne artikel skal ikke ses som en opfordring til investering og heller ikke rådgivning om investering eller strategier. Du træffe dine egne beslutninger på baggrund af egen research.