Hvor holdbar er en kontorstol

Kontorstole er mega dyre produkter, de koster alt fra 3.000 kr til 15.000 kr. Det er faktisk mange penge at give, man kan få en bil til denne pris eller en ferie for hele familien ned i syden. Så spørgsmålet er hvor længe de holder? det giver nemlig ikke meget mening for mig at investere så mange penge i en kontorstol som kun holder i 2-3 år. Et kig på Prostoles hjemmeside, som forhandler ergonomiske kontorstole viste at garantien variere fra 5 til 10 år. Malmstolen giver hele 10 års garanti, hvorimod Rovo og Kohl kontorstole giver 5 års garanti. 

Garantien dækker ikke alt

Læste under garanti betingelserne og det viser sig faktisk at der står at garantien ikke dækker almindelig slitage. Den dækker hvis der er en defekt med kontorstolen.  Kontorstolen består af mange dele, som har en forskellig holdbarhed. Fodkrydet er så solidt og kraftigt, at jeg læste mig frem til at selv hvis en bil kørte over den, vil den være intakt. Det samme gælder stellet, som også er robust. Så det er ikke de dele man skal være bange for. Til sidst er der mekanismen, som man indstiller kontorstolen på eller gaspatronen. Disse dele kan godt gå i stykker, som garantien så dækker. 

 

Kontorstolen sæde er det mest sårbare sted på kontorstolen. Den udsættes for en del slitage, hvor det faktisk ikke kommer under garantien. Man kan således stå med en Malmstol kontorstol med 10 års garanti, men som man for eksempel ikke kan bruge efter 5 år, fordi stoffet og sædet er slidt ned. Her dækker garantien ikke, da det kommer under almindelig slitage. 

 

Mulighed for udskiftning af sædet

Der er heldigvis mulighed for udskiftning af sædet, fik jeg fortalt af en flink medarbejder fra Prostole. Han fortalte at prisen afhænger af producenten, men at det bestemt vil være en fin mulighed. Da kontorstolen med en nyt sæde vil fremstå som ny. Da de andre dele på stolen som udgangspunkt langsomt slides ned. 

 

De bedste kontorstole er Kohl

De bedste kontorstole er dem fra Kohl. De har udviklet et koncept hvor sædet er let at udskifte. Hvis du giver lidt ekstra og købet med et klips system, kan du udskifte sædet uden værktøjer. Skiftes sædet ud, kan det let holde mange flere år fremover. Man sidder på kontorstolen som man gjorde fra dag 1. Hermed forlænger man levetiden af kontorstolen værdien af ens køb. Således at man får meget for de penge man betalte for kontorstolen. Du kan se udvalget fra Kohl på dette link:

https://prostole.dk/brand/kohl-kontorstole-og-konferencestole/