Er busferie noget for dig?

Overvejer du at leje en bus i din sommerferie? Så er du landet det rette sted. Vi tager nemlig her et kig på de fordele og ulemper, der følger med at leje en bus til turistkørsel i sommerferien.

Fordele ved busferie

Der er mange fordele ved busferie frem for mange andre ferier:

  • Når I lejer en bus, så har I én udgift til hele turen. I skal ikke både betale flybillet, shuttle, taxaer og offentlige busser. I har kun én udgift, som I deles om.
  • Når I har jeres egen bus til rådighed, gør det ikke så meget, skal I ikke overholde en tidsplan på samme måde. Bussen kører først, når I alle sammen er om bord. Det samme er ikke tilfældet for offentlig transport, hvor de altså ikke venter på jer.
  • Når I kører på ferie med jeres egen private bus, får I mange flere oplevelser end hvis I f.eks. fløj på ferie. I kan nemlig stoppe så mange steder undervejs, som I ønsker og dermed opleve mange flere byer og turistattraktioner. Det gør også selve transporten mere spændende.
  • Moderne busser indeholder en del bedre faciliteter end man lige tror. Der er godt med benplads, TV, toilet og gode sæder, ofte med vippefunktion og fodstøtter, regulerbart ryglæn og små slå-ud borde. Ofte er der også aircondition, kaffemaskine, køleskab og lignende, så der mangler altså ingenting. Ofte kan I også bestille en bus med forplejning, så I heller ikke selv skal tænke på det.
  • Når I rejser med bus, får I masser af tid til at hænge ud sammen. I kan snakke, spille brætspil, se film eller noget helt fjerde. Hvis I er trætte, kan I også slå sædet tilbage og få en lur eller blot læse en bog eller lytte til en podcast. I skal ikke bekymre jer om ruten og trafikken.

Ulemper ved busferier

Der er dog også nogle ulemper ved at rejse på ferie med bus:

  • Transporttiden er generelt meget lang, når man rejser med bus – en del længere end hvis man flyer. Man er også meget afhængig af trafikken, hvilket betyder, at turen kun bliver længere, hvis der er en del kø undervejs. Busferie er altså ikke en god idé, hvis I f.eks. nemt bliver køresyge.
  • Når man kører med bus, sidder man ned i lang tid ad gangen. Man kan selvfølgelig indsætte nogle pauser undervejs, hvor man lige kan komme ud og strække benene eller få en bid mad, men der vil stadig være flere timer i streg, hvor man blot sidder i bussen. Busferie er altså ikke den bedste løsning, hvis man er en meget aktiv person, som ikke er vant til at sidde ned så længe ad gangen.
  • I er begrænset i valget af destinationer, når I vælger at rejse med hus. Det giver selvfølgelig god mening, at man ikke kan tage bussen til f.eks. Australien eller Asien. Hvis I dog bare til til Tyskland, Frankrig eller Spanien, så er bussen generelt en god løsning.

Opvejer fordelene for ulemperne for dig? Vi anbefaler at du kontakter Fjordens Taxa & Busser i Hadsund. Her kan du uden tvivl få et godt tilbud på en turistbus til din sommerferie.