Dette er prisen for at overføre penge til udlandet

Overførsel til udlandet kan være meget dyrt, hvis man ikke vælger en billig betalingstjeneste. En relativ stor del af befolkningen her i Danmark har ofte brug for at sende penge til udlandet af den ene eller anden grund. Mange skal støtte sin familie, andre har købt noget på eBay eller platforme, og nu skal de altså betale for det. Uanset hvad formålet er, så er denne artikel for alle dem der skal sende penge til udlandet.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Overførsel.dk.

Så meget koster det i din bank

For at finde ud af hvad det koster at sende penge til udlandet igennem din bank, så er det væsentligt at finde ud af hvilket land du skal sende penge til og i hvilken valuta. Man tænker, at man normalt ville sende den nationale valuta til et givent land, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. I nogle lande ønsker man hellere at modtage Amerikanske Dollars frem for den nationale valuta på grund af høj inflation eller manglende tillid. Oftest oplever man derfor, at man sender Euro eller Dollars.

Typerne af betalinger igennem banken

Igennem banken har du typisk mulighed for nationale (Danmark) og internationale (resten af verden) betalinger. Man kan dog dele de internationale op yderligere: Euro-zonen og resten af verden. Skal du overføre penge til Euro-zonen plus et par ekstra lande, så er det typisk med en såkaldt SEPA overførsel, og disse er meget billigere og hurtigere end de andre, der hedder SWIFT. Du kan forvente, at det koster 20 til 30 kroner for SEPA og det dobbelte for SWIFT, hvis man tager gennemsnittet.

Andre muligheder

Klikker du ind på linket til Overførsel.dk, så kan du finde en oversigt over forskellige tjenester, som du kan anvende til at sende penge til udlandet meget billigt. Du skal blot indtaste hvilket land pengene skal sendes til og i hvilken valuta. Det er meget nemt, og så sparer du også penge.