3 råd når du skal i gang med at studere

Skal du snart i gang med at studere, har vi her samlet et par hurtige tips til dig, som du kan tage med dig ind i din uddannelse.

Køb kedeldragter her.

Brug tid på det sociale

For det første kan det være en rigtig god idé at sørge for at bruge tid på det sociale liv i skolen. Der er mange, der kun fokuserer på det faglige og det boglige, men så bliver deres sociale liv i skolen nedprioriteret.

Det er klart, at der kan være forskellige præferencer fra person til person, men du får det meget nemmere ved at klare dig bedre og have det sjovere i skolen, hvis du også sørger for at få dig nogle venner undervejs. Ellers kan det hurtigt blive en kedelig affære for dig at gå i skole.

Kom ikke for langt bagefter med det boglige

Selvom det kan være sjovt at drikke øl og gå i byen med dine klassekammerater, er det klart, at du også bør tage dine skole seriøst og ikke komme alt for meget bagefter med det faglige.

Der er som regel nogle eksaminer, der skal bestås undervejs, og klarer du ikke dem, kan det godt være, at du har haft det nok så sjovt socialt, men det nytter jo ikke noget, hvis du ikke fortsætter til næste semester, fordi du ikke har lagt nok energi i det faglige på din uddannelse. Så brug også tid på at studere.

Få dig et studiejob

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en god idé for dig at få dig et studiejob. Især hvis du er flyttet hjemmefra. Det kan give dig nogle flere penge til at have det sjovt for hver måned, og det er ikke sikkert, at der er så meget plads i dit budget til fornøjelser, hvis du bare er på SU.

Der er mange gode steder, hvor du kan finde dig et studiejob. Og i dag kan du sikkert også være heldig at finde dig et studiejob online, hvis du gerne vil klare det hele via din computer.