11 trin til en vellykket ravjagt i Danmark

Hvad skal der til for at få en vellykket ravjagt i Danmark? Det starter med at have det rigtige udstyr. I denne artikel vil vi gennemgå, hvad du har brug for, og hvordan du forbereder dig til et fantastisk eventyr!

I Danmark har du mange muligheder for at finde rav. De mest populære steder er på strandene og i nogle skove, der findes over hele landet. Bliv klar til ravjagten og tænl over følgende:

– Pak din taske med alt det, du har brug for, inden du tager ud på eventyr: hatte til solbeskyttelse, flasker med drikkevand, snacks og sandwiches, solcreme og solbriller, et kort, et kompas og en felthåndbog med billeder af rav.

– I sommermånederne i Danmark er det generelt meget varmt om dagen, hvilket betyder, at man let kan blive dehydreret, hvis man ikke passer på

– Pak ekstra lag til, når det bliver køligere, så du ikke skal fryse senere! og husk at bære en hat og sørge for at have solcreme på

– Sørg for, at jeres rygsække er store nok til alle de ovennævnte ting. De skal være komfortable, men ikke for tunge, da du ønsker at rejse let.

-Som tidligere nævnt er der ikke noget perfekt sted i Danmark, hvor der altid kan findes rav. Nogle steder er bedre end andre, nogle år er bedre til at finde rav end andre, og selv vejret kan spille en rolle.

– Du skal sandsynligvis spørge din lokale guide om, hvor det er bedst at finde rav i det pågældende år.

– Dine chancer for succes øges, hvis du tager af sted sammen med en person, der kender området godt og har været på jagt mange gange før.

– Det bedste tidspunkt at gå på jagt efter rav er i sommermånederne juni, juli og august eller i det tidlige forår i september

– Du kan også besøge et par berømte strande, hvor du har en meget god chance for at finde nogle stykker rav: Holmsland Klit på Jyllands kyst, Thorsminde på Fyn, og Blåvand på vestkysten.

– Du må under ingen omstændigheder røre ved den, når du finder noget! Du kan beskadige dit bytte eller endda blive skåret af en af dens skarpe kanter. Husk at medbringe en børste, så du om nødvendigt kan fjerne overskydende sand fra rav.

– Når du har et stykke rav, skal du tage det med hjem og opbevare det et tørt sted for at sikre, at harpiksen ikke forringes med tiden.